Mieszanka łagodna - na kiełki SMAK ZDROWIA 30g
0.03 kg
Opis
Nasiona na kiełki
Mieszanka nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących łagodną kompozycję smakową. Zawiera nasiona fasoli Mung, lucerny, kapusty czerwonej, rzodkiewki i soczewicy. Dzięki różnorodności gatunków zyskujemy w jednej porcji dużą dawkę składników odżywczych, witamin i soli mineralnych. Kiełki te świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek i jako dodatek do kanapek.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypukłe nasiona zamoczyć na 3 - 6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnienie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciagu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoikiem gazą, obwiązać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3 - 5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Waga: 30 g
PRODUKT POLSKI
Producent: LEGUTKO