Grzybnia KURKA pieprznik jadalny 60ml MYCELIUM
Pieprznik jadalny - kurka (Cantharellus cibarius)
Pieprznik jadalny popularnie nazywany kurką, a także lisiczką jest smacznym i chętnie poszukiwanym grzybem jadalnym. Posiada nieregularny kapelusz o średnicy od 10-70 mm, młody nieco wypukły, później stający się wklęsłym. Pieprznik jadalny ceniony jest ze względu na aromat, smak oraz twardość i chrupkość owocników. Wykorzystywany w wielu przepisach kulinarnych np. jako farsz, a sos kurkowy - coś pysznego!
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 24 godzin
Grzybnia BOROWIK Sosnowy 60ml MYCELIUM
Borowik sosnowy to jeden z najsmaczniejszych polskich grzybów. Prawdziwka tego spotkać można w lasach iglastych, rzadko także w lasach mieszanych i liściastych, najczęściej znajdujemy go pod sosnami. Owocniki tego borowika pojawiają się od sierpnia do października. W Polsce ten gatunek często traktowany jest jako odmiana Borowika szlachetnego.
Jego smak i zapach nie ma sobie równych. Jest uważany za jeden z najbardziej wartościowych wśród grzybów jadalnych. Wysoko ceniony z uwagi na silny, przyjemny, specyficzny aromat zwłaszcza w postaci suszu. Dodany do potraw nadaje im niepowtarzalny, przyjemny smak i zapach.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 24 godzin
Grzybnia BOROWIK Szlachetny 60ml MYCELIUM
Borowik szlachetny to jeden z najsmaczniejszych polskich grzybów. Prawdziwka tego spotkać można w lasach iglastych, liściastych i lasach mieszanych, najczęściej znajdujemy go pod sosnami, świerkami, dębami i bukami.
Jego smak i zapach nie ma sobie równych. Jest uważany za jeden z najbardziej wartościowych wśród grzybów jadalnych. Wysoko ceniony z uwagi na silny, przyjemny, specyficzny aromat zwłaszcza w postaci suszu. Dodany do potraw nadaje im niepowtarzalny, przyjemny smak i zapach.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 24 godzin
Grzybnia BOROWIK Usiatkowany 60ml MYCELIUM
Borowik usiatkowany owocuje jako jeden z pierwszych grzybów rurkowych. W Polsce ten gatunek często traktowany jest jako odmiana usiatkowana Borowika szlachetnego.
Jego smak i zapach nie ma sobie równych. Jest uważany za jeden z najbardziej wartościowych wśród grzybów jadalnych. Wysoko ceniony z uwagi na silny, przyjemny, specyficzny aromat zwłaszcza w postaci suszu. Dodany do potraw nadaje im niepowtarzalny, przyjemny smak i zapach.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 24 godzin
Grzybnia KANIA Czubajka 60ml MYCELIUM
CZUBAJKA KANIA (Macrolepita procera)
Czubajki kanie to niezwykle cenione grzyby leśne, smaczne, wprost wyborne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 24 godzin
Grzybnia KOŹLARZ Babka 60ml MYCELIUM
Koźlarz babka jest wyśmienitym grzybem jadalnym, szczególnie smaczne są jędrne, młode owocniki.
Grzyb ten wykorzystywany jest do wielu potraw - sosów, zup, jako aromatyczny dodatek do mięs i przetworów, świetnie nadaje się do duszenia i suszenia. Jego wartości smakowe i aromatyczne są równe wartościom najlepszych borowików - prawdziwków. Ma łagodny smak i delikatny grzybowy zapach.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 24 godzin
Grzybnia KOŹLARZ Czerwony 60ml MYCELIUM
KOŹLARZ CZERWONY (Leccinum aurantiacum)
Koźlarz czerwony jest wyśmienitym grzybem jadalnym, szczególnie smaczne są jędrne, młode owocniki.
Grzyb ten wykorzystywany jest do wielu potraw - sosów, zup, jako aromatyczny dodatek do mięs i przetworów, świetnie nadaje się do duszenia i suszenia. Jego wartości smakowe i aromatyczne są równe wartościom najlepszych borowików - prawdziwków. Ma łagodny smak i delikatny grzybowy zapach.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 24 godzin
Grzybnia KOŹLARZ Pomarańczowożółty 60ml MYCELIUM
KOŹLARZ POMARAŃCZOWOŻÓŁTY (Leccinum versipelle)
Koźlarz pomarańczowożółty jest wyśmienitym grzybem jadalnym, szczególnie smaczne są jędrne, młode owocniki.
Grzyb ten wykorzystywany jest do wielu potraw - sosów, zup, jako aromatyczny dodatek do mięs i przetworów, świetnie nadaje się do duszenia i suszenia. Jego wartości smakowe i aromatyczne są równe wartościom najlepszych borowików - prawdziwków. Ma łagodny smak i delikatny grzybowy zapach.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 24 godzin
Grzybnia MAŚLAK Żółty 60ml MYCELIUM
MAŚLAK ŻÓŁTY (Suillus grevillei)
Maślak żółty jest wyśmienitym grzybem jadalnym. Szczególnie smaczne są młode owocniki.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 24 godzin
Grzybnia POGRZYBEK Brunatny 60ml MYCELIUM
PODGRZYBEK BRUNATNY (Boletus badius)
Podgrzybek brunatny jest chętnie zbieranym grzybem z rodziny borowikowatych.
Jest uważany za jeden z najbardziej wartościowych wśród grzybów jadalnych. Wysoko ceniony z uwagi na przyjemny aromat, zwłaszcza w postaci suszu. Dodany do potraw nadaje im niepowtarzalny, przyjemny smak i zapach.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 24 godzin
Grzybnia RYDZ Mleczaj 60ml MYCELIUM
MLECZAJ RYDZ (Lactarius deliciosus)
Mleczaj rydz jest wyśmienitym grzybem jadalnym, należy do najbardziej pożądanych grzybów leśnych, określany jako wyborny.
Wysoko ceniony i poszukiwany w celach kulinarnych, nadaje się do pieczenia na ruszcie, smażenia na maśle, także do kiszenia i marynowania. Smak i zapach nie ma sobie równych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 24 godzin